Πλατφόρμα δράσης: Να σταματήσουμε τις επιθέσεις στους μετανάστες! ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ABDULLAH GURLEK ΚΑΙ VEDAT YELER!

Να σταματήσουμε τις επιθέσεις στους μετανάστες!

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ABDULLAH GURLEK ΚΑΙ VEDAT YELER!

Από τότε που το δεξιό κόμμα της Ν.Δ. ανέλαβε την κυβερνητική εξουσία, εντάθηκαν οι επιθέσεις του ελληνικού κράτους ενάντια στους μετανάστες. Αμέσως μετά την ψήφιση νέων μέτρων η ελληνική κυβέρνηση, εκκένωσε τα κατειλημμένα σπίτια, όπως είχε δηλώσει προεκλογικά η Ν.Δ. Αυτοί η νέα νομοθετική ρύθμιση στοχοποιεί μέσω αστυνομικών επιχειρήσεων τους μετανάστες και όσους αιτούνται άσυλο, ενώ τους εξαναγκάζει να μείνουν σε εντελώς ανθυγιεινές πόλεις-κοντέινερ.

Τούρκοι και Κούρδοι ακτιβιστές/τριες των οποίων οι πολιτικές ταυτότητες είναι γνωστές, πλήττονται εξίσου από αυτήν την πολιτική του ελληνικού κράτους. Τους τελευταίους μήνες, τα κρούσματα επιθέσεων σε Τούρκους και Κούρδους αγωνιστές, έχουν αυξηθεί σημαντικά. Αυτό το νέο κύμα επιθέσεων και καταστολής συνάδει με τη νέα αντιμεταναστευτική πολιτική. Βασανισμοί και παράνομες επαναπροωθήσεις προσφύγων που έχουν περάσει «παράνομα» τα σύνορα Τουρκίας – Ελλάδας, καταγγέλλονται όλο και συχνότερα στα ΜΜΕ. Οι απάνθρωπες συνθήκες των καταυλισμών, στους οποίους διαμένουν οι πρόσφυγες, καθώς και οι σεξουαλικές επιθέσεις σε γυναίκες και παιδιά, συντελούν στην χειροτέρευση της κατάστασης.

Πολιτικοί πρόσφυγες που έχουν διαφύγει από τον εγκλεισμό και τα βασανιστήρια του φασιστικού τουρκικού κράτους, κρατούνται από την ελληνική αστυνομία και παραδίδονται πίσω στις τουρκικές αρχές, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να καταδικαστούν σε πολυετή φυλάκιση και να υποβληθούν σε καθημερινά βασανιστήρια.

Η παράνομη επαναπροώθηση μεταναστών σε Έβρο και Αιγαίο προβάλλεται από τα ΜΜΕ και όλες αυτές οι παράνομες ενέργειες καταγγέλλονται επίσης από διάφορους διεθνείς οργανισμούς. Μασκοφόροι αστυνομικοί μαζί με διάφορους άλλους παρακρατικούς, χτυπάνε μετανάστες/τριες, κατάσχουν χρήματα και άλλα προσωπικά αντικείμενα. Οι πρόσφυγες, αναγκάζονται να μένουν γυμνοί και να στέλνονται πίσω με βάρκες.

Άνθρωποι που προσπαθούν να προστατέψουν τις οικογένειές τους και τους φίλους τους από τις συστηματικές επιθέσεις της αστυνομίας και των συμμοριών που δρουν στα ελληνικά σύνορα συλλαμβάνονται σαν εγκληματίες από το ελληνικό κράτος και αντιμετωπίζουν πολύχρονες φυλακίσεις. Επαναστάτες/τριες, συλλαμβάνονται με ψευδείς κατηγορίες και φυλακίζονται. Πρόσφατο παράδειγμα, αποτελούν οι Gurlek και Vedet, που συνελήφθησαν από την ελληνική αστυνομία στις 13 Φλεβάρη 2019 και ακόμα περιμένουν τη διεξαγωγή της δίκης με την κατηγορία υποτίθεται της διακίνησης ανθρώπων, κακούργημα που τιμωρείται με πολυετή ποινή φυλάκισης. Τον Ιούνη του 2019,η δίκη πήρε αναβολή για τον Γενάρη του 2020. Η προφυλάκισή τους και η καθυστέρηση διεξαγωγής της δίκης είναι απαράδεκτη.

Το ελληνικό κράτος και η Ν.Δ. θα πρέπει άμεσα να σταματήσουν τις πρακτικές αυτές ενάντια σε Τούρκους και Κούρδους πολιτικούς πρόσφυγες. Να σταματήσουν οι επαναπροωθήσεις, οι βασανισμοί και οι απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης.

Οι επαναστάτες/τριες που η πολιτική τους ταυτότητα είναι γνωστή, πρέπει να απελευθερωθούν άμεσα.

Κάτω η αντιμεταναστευτική πολιτική.

Να σταματήσουν οι παράνομες επαναπροωθήσεις.

Ζήτω η επαναστατική αλληλεγγύη.

Πλατφόρμα δράσης Τουρκία / Κουρδιστάν

Δεκέμβρης 2019

English: https://www.tkpml.com/greece-action-platform-end-the-attacks-on-migrants-release-abdullah-gurlek-and-vedat-yeler/

Kurdısh: https://www.tkpml.com/platforma-yewnanistan-ya-yekitiya-calaki-erisen-li-arasteyi-kocberan-re-dawin-le-bidin-abdullah-gurlek-u-vedat-yeler-serbest-berdin/

Turkısh: https://www.tkpml.com/yunanistan-eylem-birligi-platformu-gocmenlere-yonelik-saldirilara-son-verilsin-abdullah-gurlek-ve-vedat-yeler-serbest-birakilsin/