Να αφεθούν ελεύθεροι οι τούρκοι αγωνιστές. Να τους δοθεί άμεσα πολιτικό άσυλο.

Να αφεθούν ελεύθεροι οι τούρκοι αγωνιστές. Να τους δοθεί άμεσα πολιτικό άσυλο.

 

Στις 15-18 Απρίλη, οι αποκαλούμενες “αντιτρομοκρατικές δυνάμεις” της αστυνομίας σε Ευρώπη και Ελλάδα, πάνοπλες εισβάλουν σε σπίτια Τούρκων αγωνιστών και συλλαμβάνουν 11 άτομα. Στην Αθήνα 4, στη Γερμανία 7 και 1 στην Ελβετία. Οι παραπάνω αγωνιστές συλλαμβάνονται με την κατηγορία ότι είναι μέλη και στελέχη του TKP/ML (Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας/Μαρξιστικό Λενινιστικό). Πρόκειται για οργάνωση την οποία το καθεστώς της Τουρκίας θεωρεί τρομοκρατική, όπως ακριβώς συμβαίνει και με όλες τις αριστερές οργανώσεις στην Τουρκία, όπου ακόμη και η έκφραση αριστερών πολιτικών απόψεων διώκεται με πολυετείς ποινές φυλάκισης. Σημειωτέον, ότι σε παρόμοια επιχείρηση πριν λίγα χρόνια στην Ευρώπη, αρκετά από τα ίδια άτομα είχαν και τότε συλληφθεί με παρόμοιες κατηγορίες οι οποίες τελικά κατέρρευσαν.
Στην υποτιθέμενη δημοκρατική Ευρωπαϊκή Ένωση, με πρωτεργάτη το γερμανικό κράτος, έχει αρχίσει να δημιουργείται εδώ και καιρό, με πρόσχημα την τρομοκρατία, ένα αυταρχικό κατασταλτικό νομικό πλαίσιο με στόχο ουσιαστικά τους ίδιους τους εργαζόμενους λαούς της Ευρώπης, με πρώτα θύματα τους μετανάστες και τους πρόσφυγες. Μια πρακτική που συνάδει απόλυτα με τις κάθε είδους επεμβάσεις των ισχυρών της Ευρώπης μέσα κι έξω από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Είναι περισσότερο από φανερό ότι οι Τούρκοι αγωνιστές διώκονται για τα πολιτικά τους φρονήματα, για τις πολιτικές τους απόψεις και για τους αγώνες τους τόσο στην Τουρκία όσο και στις ευρωπαϊκές χώρες όπου πλέον ζουν και εργάζονται. Οι περισσότεροι από τους συλληφθέντες αγωνιστές, από τα νεανικά τους χρόνια, βρέθηκαν στις φυλακές της Τουρκίας, για πολλά χρόνια, βασανίστηκαν απάνθρωπα ώστε να έχουν πλέον μόνιμα προβλήματα υγείας και τελικά αφέθηκαν ελεύθεροι όταν κατέρρευσαν τα κατασκευασμένα κατηγορητήρια. Όλα αυτά αποδεικνύονται από ντοκουμέντα και επίσημες αποφάσεις των ίδιων των τουρκικών δικαστηρίων.
Οι συγκεκριμένοι αγωνιστές αναγκάστηκαν, όπως και τόσοι άλλοι, να καταφύγουν στην Ευρώπη και να συνεχίσουν τους αγώνες τους μέσα από τις γραμμές της ΑΤΙΚ (Συνομοσπονδία Τούρκων Εργατών στην Ευρώπη), οργάνωση γνωστή σε ολόκληρη της Ευρώπη για τη δράση της για τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες των μεταναστών και για τους αγώνες της για ειρήνη ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.
Το γερμανικό κράτος έχει αποθρασυνθεί, απαιτώντας και προωθώντας μια Ευρώπη-φρούριο, με τους πιο ακραίους και αυταρχικούς κατασταλτικούς μηχανισμούς, που φασιστικοποιούν τη δημόσια πολιτική ζωή. Να λοιπόν γιατί ανησυχούμε με αυτές τις διώξεις και φυλακίσεις των Τούρκων αγωνιστών. Η ζωή τους βρίσκεται σε σοβαρό κίνδυνο, εάν απελαθούν στην Τουρκία ή στη Γερμανία, αφού και από εκεί το πιθανότερο είναι να καταλήξουν στην Τουρκία.
Ανησυχούμε γιατί οι ελληνικές αρχές ταυτίζονται με αυτές τις πολιτικές και τις εκτελούν χωρίς καμία αναστολή. Σύμφωνα με καταγγελία της Ομάδας Δικηγόρων για τα Δικαιώματα Προσφύγων και Μεταναστών, μία από τους συλληφθέντες, ενώ έχει υποβάλει από τις 16/4/2015 αίτηση πολιτικού ασύλου, λόγω των διώξεων που υφίσταται και κινδυνεύει να υποστεί από τις αρχές της Τουρκίας για τις πολιτικές της πεποιθήσεις, μεταφέρθηκε στις 22/4 στο προξενείο του κράτους καταγωγής της, ενέργεια που συνιστά κατάφωρη παραβίαση της Σύμβασης της Γενεύης του 1951 για το καθεστώς των προσφύγων. Ωστόσο, χάρη στην άμεση κινητοποίηση η διαδικασία αυτή διακόπηκε και η αγωνίστρια από την Τουρκία αφέθηκε ελεύθερη. Γεγονός σημαντικό, που αποτελεί νίκη της διεθνιστικής αλληλεγγύης και δείχνει το δρόμο και για τη δικαίωση όλων των τούρκων αγωνιστών.

  • Απαιτούμε να δοθεί άμεσα πολιτικό άσυλο και να μην εκδοθούν ούτε στην Τουρκία ούτε σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα.
    • Απαιτούμε επίσης την άμεση απελευθέρωσή τους μέχρι την εξέταση της αίτησης πολιτικού ασύλου.

Εάν απελαθούν από τη χώρα, την αποκλειστική ευθύνη θα έχει η κυβέρνηση και θα είναι υπόλογη στο λαό και περισσότερο απέναντι σε όλους αυτούς που αγωνίζονται για τις δημοκρατικές ελευθερίες και τα δικαιώματα των λαών.

Το δίκιο βρίσκεται με τους αγωνιζόμενους λαούς και όχι με τους αντιδραστικούς και τους ιμπεριαλιστές
Να οργανώσουμε μαζικές κινητοποιήσεις για να μην απελαθούν οι Τούρκοι αγωνιστές

28 Απριλίου, 2015