Χαιρετισμοί ξένων οργανώσεων στην 8η Συνδιάσκεψή μας

Χαιρετισμοί ξένων οργανώσεων στην 8η Συνδιάσκεψή μας

Χαιρετισµός του TKP/ML

 

Αγαπητοί σύντροφοι και συντρόφισσες,
Εκ μέρους του TKP/ML, Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας (Μαρξιστικού- Λενινιστικού), εκφράζουμε τα βαθιά μας διεθνιστικά αισθήματα προς την 8η Συνδιάσκεψη, που έχει ως θέμα: «Να χαράξουμε το δρόμο για την ανασυγκρότηση του εργατικού επαναστατικού κινήματος».
Η επιτυχία της 8ης Συνδιάσκεψης του αδελφού μας κόμματος ΚΚΕ(μ-λ) δεν θα συμβάλει μόνο στον αγώνα της εργατικής τάξης και του λαού της Ελλάδας, αλλά και στον αγώνα της εργατικής τάξης και των λαών στον κόσμο. Και αυτή είναι η πραγματική έκφραση του διεθνισμού.
Είναι ολοφάνερο ότι η ύπαρξη του ιμπεριαλιστικού-καπιταλιστικού συστήματος έχει μετατρέψει τη ζωή των λαών σε κόλαση. Ιδιαίτερα με την τελευταία οικονομική κρίση του παγκόσμιου ιμπεριαλιστικού συστήματος, επιβάλλουν στους λαούς να πληρώσουν το λογαριασμό, με μεγαλύτερη εκμετάλλευση και καταπίεση, σπέρνοντας ταυτόχρονα ακόμα και το θάνατο στους λαούς.
Επίσης, ολοφάνερα βλέπουμε μια σειρά χώρες και λαούς της Ευρώπης να σπρώχνονται στην εξαθλίωση και τη χρεοκοπία και, από την άλλη, η Μέση Ανατολή, καθώς και άλλες περιοχές, μετατρέπονται σε πεδίο άγριων ενδοϊμπεριαλιστικών συγκρούσεων, με συνέπεια το μακέλεμα των λαών και την καταστροφή χωρών.
Σε αυτές τις συνθήκες, οι καταπιεζόμενοι λαοί, μετά από μαζικές κινητοποιήσεις και εξεγέρσεις αρχίζουν να πιστεύουν περισσότερο στο δρόμο της επανάστασης και αυτό επισημαίνει το χρέος σήμερα των επαναστατικών κομμουνιστικών δυνάμεων.
Η έκταση και η ένταση της σημερινής κρίσης του καπιταλιστικού συστήματος το έχουν αναγκάσει να αφήνει στην άκρη τις δημαγωγίες περί δημοκρατίας και ανθρώπινων δικαιωμάτων και να δείχνει το πραγματικό του πρόσωπο, ένα πρόσωπο αντιδραστικό, φασιστικό, φρικαλέο.
Αυτό το πρόσωπο έδειξαν με τις τρομοκρατικές επιδρομές και συλλήψεις αγωνιστών επαναστατών από την Τουρκία που ζούσαν στη Ευρώπη και στην Ελλάδα. Και για να αποφύγουν τη λαϊκή κατακραυγή, προσπαθούν να ποινικοποιήσουν τις πολιτικές απόψεις και δράσεις αυτών των αγωνιστών.
Θέλουμε από αυτό το βήμα να ευχαριστήσουμε το αδελφό μας ΚΚΕ(μ-λ), τις οργανώσεις και όλους τους ανθρώπους που βρέθηκαν δίπλα μας από την πρώτη στιγμή, εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους.
Το κόμμα μας, το TKP/ML, όπως και το ΚΚΕ(μ-λ), παλεύει με επιμονή και αποφασιστικότητα, εδώ και 40 χρόνια, στη γραμμή του μαρξισμού-λενινισμού, μαοϊσμού.
Τελειώνοντας, θέλουμε να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στο αδελφό κόμμα της Ελλάδας.

■ Ζήτω το ΚΚΕ(μ-λ) και το TKP/ML!
■ Ζήτω ο προλεταριακός διεθνισμός!
■ Ζήτω ο μαρξισμός- λενινισμός, μαοϊσμός!

Χαιρετισμός από την Revolutionären Aufbaus προς την 8η Συνδιάσκεψη του ΚΚΕ(μ-λ)

Αγαπητοί συντρόφισσες και σύντροφοι,
Η Ελλάδα είναι σήμερα μια από τις καλύτερες αποδείξεις στην Ευρώπη ότι ο ιμπεριαλισμός είναι εξ ολοκλήρου αντιδραστικός. Ο ιμπεριαλισμός δεν μπορεί να προσφέρει τίποτα άλλο από την καταστροφή, τη δυστυχία και την τρομοκρατία στους καταπιεσμένους λαούς και έθνη. Κάθε κίνηση του ιμπεριαλισμού στην Ελλάδα προκαλεί στις μάζες δίκαιη εξέγερση και δίκαιο αγώνα.
Η Ελλάδα, η οποία σύρθηκε σε μια βαθιά πολιτική και οικονομική κρίση από το 2008, αποδεικνύει επίσης σήμερα την αδυναμία του ιμπεριαλισμού. Επίσης, οι πράκτορες του ιμπεριαλισμού, με το νέο αντιδραστικό συνασπισμό ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αποδεικνύουν την πολιτική κρίση του ιμπεριαλιστικού συστήματος. Αυτός ο συνασπισμός είναι μια από τις τελευταίες εναλλακτικές λύσεις για τους ιμπεριαλιστές πριν από τον ανοικτό φασισμό, για να κρατήσει τις μάζες παθητικές και για να τις οδηγήσει στην κατεύθυνση του κοινοβουλευτισμού. Ο νέος συνασπισμός δεν κατάφερε να δικαιολογήσει, έστω και για μία ημέρα, τη δήθεν «αριστερή πολιτική», αλλά έδειξε ανοιχτά ότι όλες οι υποσχέσεις ήταν ακριβώς μέρος της προεκλογικής του εκστρατείας. Μέσα στις λαϊκές μάζες εξαπλώνεται η καχυποψία και η άρνηση, και αυτό θα οξύνεται συνεχώς στο μέλλον. Σε αυτήν τη φάση, θα έπαιζε καθοριστικό ρόλο η λήψη πρωτοβουλιών των επαναστατικών και κομμουνιστικών δυνάμεων, αξιοποιώντας την απογοήτευση των λαϊκών μαζών για να κάνουν το επόμενο βήμα σε επαναστατική κατεύθυνση, ξεπερνώντας τα σημερινά προβλήματα των υποκειμενικών δυνάμεων.
Η 8η Συνδιάσκεψή σας πραγματοποιείται σε μια περίοδο όπου οι αντιφάσεις του παγκόσμιου ιμπεριαλιστικού συστήματος οξύνονται γρήγορα. Ο ιμπεριαλιστικός συνασπισμός της ΕΕ, καθώς επίσης και οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές, προετοιμάζονται για μια ανοικτή σύγκρουση με αντίπαλο το ρώσικο ιμπεριαλισμό. Αυτές οι ιμπεριαλιστικές αντιθέσεις επηρεάζουν επίσης την τρέχουσα κατάσταση στην Ελλάδα. Σε όλο τον κόσμο οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις προετοιμάζονται για ένα νέο ιμπεριαλιστικό παγκόσμιο πόλεμο. Οι αυξανόμενες επεμβάσεις, οι σφαγές και οι εισβολές στους καταπιεσμένους λαούς και έθνη είναι τα πρώτα σημάδια. Όμως, επίσης, και το κομμουνιστικό κίνημα αναπτύσσεται, και βλέπουμε την ανώτερη μορφή αυτής της προσπάθειας στις εξεγέρσεις που γίνονται αυτή τη περίοδο σε Ινδία, Φιλιππίνες, Περού και Τουρκία. Οι εξεγέρσεις στις ημιαποικιακές/ημιφεουδαρχικές χώρες είναι οι στρατηγικοί άξονες για την επιβολή του σοσιαλισμού ενάντια στον ιμπεριαλισμό και σε όλους τους αντιδραστικούς. Μόνο ο επαναστατικός αγώνας των λαών είναι σε θέση να σταματήσει ένα νέο ιμπεριαλιστικό παγκόσμιο πόλεμο ή -σε κάθε περίπτωση- θα αναπτυχθεί ως απάντηση στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.
Μόνο η πλήρης κατανόηση και η εφαρμογή της καθοδηγήτριας ιδεολογίας του προλεταριάτου θα επιτρέψει σήμερα στους κομμουνιστές και τις κομμουνίστριες να ξεπεράσουν τις δυσκολίες και τα προβλήματα στην προσπάθεια για να καθορίσουν τους επόμενους στόχους.
Είμαστε βέβαιοι ότι με την 8η Συνδιάσκεψή σας, μέσα από σωστές εκτιμήσεις και θέσεις, θα μπορέσετε να χειριστείτε ουσιαστικά την καθοδήγηση της δίκαιης εξέγερσης και τη δίκαιη βία των μαζών ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τη κεφαλαιοκρατία, για να ενισχυθεί η επανάσταση στην Ελλάδα και να γίνει πράξη η αρχή: «Η εξέγερση είναι δίκαιη»!

Απομονώστε τους ρεβιζιονιστές, οπορτουνιστές και όλους τους αντιδραστικούς!
Εμβαθύνετε και ωθήστε την επαναστατική προσπάθεια!
Ζήτω η 8η Συνδιάσκεψη του ΚΚΕ (μ-λ)!
Ζήτω μαρξισμός- λενινισμός- μαοϊσμός!
Θάνατος στο φασισμό και τον ιμπεριαλισμό!
Ζήτω ο προλεταριακός διεθνισμός!

Με τους επαναστατικούς χαιρετισμούς
Revolutionären Aufbaus (Αυστρία) 22 April 2015

Πρωτοβουλία για τη δημιουργία ενός Επαναστατικού Κομμουνιστικού Κόμματος – Αυστρία

Αγαπητοί σύντροφοι,
Σας στέλνουμε από την Αυστρία επαναστατικούς χαιρετισμούς και ευχόμαστε κάθε επιτυχία στην 8η Συνδιάσκεψη του κόμματός σας.
Η σημερινή κατάσταση στην ΕΕ καθιστά πολύ σημαντικό το ζήτημα του δυναμώματος των επαφών ανάμεσα στις επαναστατικές κομμουνιστικές οργανώσεις και κόμματα που έχουν απομείνει. Λόγω της πιο προχωρημένης κατάστασης της ταξικής πάλης στην Ελλάδα, θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε ότι θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό να ενημερώσουμε το λαό της χώρας μας ότι και στην Ελλάδα (με κυβέρνηση τον πολυσυζητημένο ΣΥΡΙΖΑ), όπως και στη χώρα μας, ο ρεφορμιστικός δρόμος δεν θα μπορέσει ποτέ να οδηγήσει στην ήττα του καπιταλισμού, ούτε καν στη βελτίωση των χειρότερων επιπτώσεων στους εργάτες και τις μάζες.
Μόνο η οικοδόμηση και η ανάπτυξη ενός επαναστατικού κομμουνιστικού κόμματος της εργατικής τάξης μπορεί να δείξει μια προοπτική πέρα από το σύγχρονο παγκόσμιο σύστημα καταπίεσης και εκμετάλλευσης.

Ζήτω ο προλεταριακός διεθνισμός!
Να συντρίψουμε την ΕΕ! Να συντρίψουμε τον ιμπεριαλισμό!
Προλεταριακή Επανάσταση!

 

29 Απριλίου, 2015