ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑ/ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ: ΖΗΤΩ Η ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!

Συντρόφισσες/Σύντροφοι, Φίλες/Φίλοι, Αδέρφια!

 

Η Πρωτομαγιά, μέρα ενότητας, αλληλεγγύης και αγώνα της εργατικής τάξης, αποκτά φέτος ξεχωριστή σημασία, εν μέσω της παγκοσμίως ανακοινωμένης πανδημίας του Κορονοϊού. Η εμπειρία της επιδημίας, αποκάλυψε με τον πιο εμφατικό τρόπο ότι η δίψα του καπιταλισμού για όλο και μεγαλύτερα κέρδη οδηγεί τον πλανήτη και την ανθρωπότητα ολοταχώς προς την καταστροφή. Είναι σαφές, πως η καπιταλιστική βαρβαρότητα είναι ο κύριος υπεύθυνος και της περιβαλλοντικής καταστροφής. Καταστρέφοντας τις πηγές πόσιμου νερού, την άγρια ζωή, τα δάση και τους παγετώνες απελευθερώνει όλο και περισσότερα αέρια του θερμοκηπίου στην ατμόσφαιρα.

Τα δικαιώματα στη στέγη, την περίθαλψη, την εκπαίδευση και την τροφή, δηλαδή τα πιο βασικά ανθρώπινα δικαιώματα των λαών, θα έπρεπε να προσφέρονται δωρεάν από το κράτος. Ωστόσο καταλεηλατούνται από τον καπιταλισμό που τα εμπορευματοποιεί με νεοφιλελεύθερες πολιτικές και πακέτα “λιτότητας” ή “αναδόμησης του υγειονομικού συστήματος”. Ο καπιταλισμός σπεύδει τώρα με το ίδιο θράσος να μετατρέψει την επιδημία σε ευκαιρία. Με το πρόσχημα της μετά-καραντίνας οικονομικής συρρίκνωσης και ύφεσης, προετοιμάζει το έδαφος για πολιτικές ασφαλείας και περαιτέρω λεηλάτηση των κατοχυρωμένων δικαιωμάτων.

Δεν είμαστε εμείς που δημιουργήσαμε την τωρινή ανθρωπιστική και οικονομική κρίση και δεν θα είμαστε εμείς που θα πληρώσουμε το λογαριασμό. Δεν έχουμε καμία υποχρέωση απέναντι στον καπιταλισμό που κάνει τους ανθρώπους εμπορεύματα για το όφελος μιας χούφτας εκμεταλλευτών, απαξιώνοντας και φτωχοποιώντας τις ζωές εκατομμυρίων κάθε μέρα. Το βάρβαρο πρόσωπο εκείνων των συστημάτων που αποκαλούνται “πολιτισμένος κόσμος” αποκαλύφθηκε ακόμα μια φορά, αφήνοντας ηλικιωμένους και συνταξιούχους, τους “αχρείαστους” δηλαδή, να πεθάνουν, και αναγκάζοντας εργαζόμενους και εργαζόμενες να δουλεύουν χωρίς τα απαραίτητα προστατευτικά μέτρα.

Οι λαοί από τη Γαλλία μέχρι τη Χιλή, από το Κουρδιστάν μέχρι την Καταλονία και από το Εκουαδόρ μέχρι το Λίβανο αγωνίζονται στους δρόμους απέναντι στα απαρχαιωμένα εκμεταλευτικά συστήματα. Σήμερα οι επναστάτες/τριες, πατριώτες/τισσες και κομμουνιστές/τριες έχουν περισσότερα καθήκοντα από ποτέ, να μετατρέψουν αυτές τις εξεγέρσεις σε επαναστάσεις και να τις οδηγήσουν στο σοσιαλισμό. Πρέπει να αναπτύξουμε την οργανωμένη πάλη σε κάθε πεδίο, χωρίς να γινόμαστε δέσμιοι/ιες των καταστάσεων αλλά χρησιμοποιώντας τες ως ιδιαίτερα εργαλεία. Η εργατική τάξη και οι καταπιεζόμενοι λαοί πρέπει να αγωνιστούν απέναντι στην λογική ότι τα δικαιώματα μπορούν μόνο να χαθούν μα όχι να κερδηθούν, απέναντι σε κάθε συμβιβασμό με τον οίκτο, τη φιλανθρωπία και την πείνα της καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Πρέπει να ενωθούμε και να αγωνιστούμε για την επανάσταση, το μέλλον μας, τα δικαιώματά μας και έναν ανθρώπινο κόσμο.

Η εμπειρία της πανδημίας έδειξα σε όλους/ες τους/τις καταπιεσμένους/νες πως η μόνη εναλλακτική για την απελευθέρωση της ανθρωπότητας και του πλανήτη είναι ο σοσιαλισμός και τελικά ο κομμουνισμός. Ας τους αποκαλύψουμε τη δύναμη της εργατικής τάξης που δημιουργεί και φέρνει αλλαγές με το πνεύμα της Πρωτομαγιάς σε κάθε χώρο παρέμβασής μας!

 

ΕΝΟΤΗΤΑ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, ΝΙΚΗ!

ΖΗΤΩ Η ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!

ΖΗΤΩ Ο ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΚΟΣ ΔΙΕΘΝΙΣΜΟΣ!

 

ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑ/ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ

 

Englısh:https://www.tkpml.com/greece-action-platform-turkey-kurdistan-long-live-may-day/

Turkısh: https://www.tkpml.com/yunanistan-eylem-birligi-platformu-turkiye-kurdistan-yasasin-1-mayis/