ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑ/ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ: ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΔΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΕΔΑΦΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ!

ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΔΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΕΔΑΦΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ!

Το καθεστώς σύγκρουσης που εξελίσσεται στην Μέση Ανατολή για μεγάλο χρονικό διάστημα μπαίνει πλέον σε μια καινούργια φάση μετά των θάνατο τριάντα τριών Τούρκων στρατιωτών στο Ιντλίμπ στις 27 Φεβρουαρίου. Ο Τούρκος Υπουργός Εθνικής Άμυνας γνωστοποίησε στο διεθνές κοινό, πως από την 1η Μαρτίου ξεκινά μια μελετημένη επιχείρηση κατοχής απέναντι στην Συρία, με την κωδική ονομασία “Ασπίδα της Άνοιξης”. Μέσω της συγκεκριμένης εισβολής, το Τουρκικό κράτος σκοπεύει να διασώσει τις τζιχαντιστικές συμμορίες -πιόνια του “Οθωμανικού Ονείρου”- από το αδιέξοδο στο οποίο βρέθηκαν στο Ιντλίμπ και ταυτόχρονα να τις χρησιμοποιήσει αποτελεσματικότερα στην ευρύτερη περιοχή και ιδιαίτερα στην Λιβύη. Την ίδια στιγμή χρησιμοποιεί τις ίδιες συμμορίες για να καταστρέψει τις κατακτήσεις του Κουρδικού λαού λόγω της διαχρονικής του διαμάχης με το Κουρδικό έθνος. Οι Ηνωμένες Πολιτείες θέλουν -εδώ και 20 χρόνια- να ξαναδομήσουν την Μέση Ανατολή. Μια Μέση Ανατολή που δομήθηκε πάνω στο αίμα και τα δάκρυα των Αράβων, των Κούρδων, των Τουρκμένων και όλων των λαών της περιοχής σύμφωνα με τα συμφέροντα της Βρετανίας στον Πρώτο  Ιμπεριαλιστικό Πόλεμο.

Η εισβολή στο Ιράκ, οι συνεχείς διαξιφισμοί με το Ιράν, και εν τέλει η εισβολή στη Συρία είναι το τελευταίο στάδιο αυτής της διαδικασίας. Το μόνο που δεν άλλαξε τα τελευταία εκατό χρόνια είναι η Ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα που διαμηνύει σε κάθε ευκαιρία πώς “Μια σταγόνα πετρελαίου είναι πιο πολύτιμη από μια σταγόνα αίματος.”.  Το Τουρκικό Κράτος ήταν και παραμένει κατακτητής και εισβολέας καθ’όλη τη διάρκεια της ιστορίας του. Στο Χατάι (Αντιόχεια), στην Κύπρο, στο Κουρδιστάν και εν τέλει στην Συρία. Η επιθετική του πολιτική δεν έχει προκαλέσει πόνο μόνο στους κατεχόμενους λαούς, αλλά και στους εργάτες και τις εργάτριες της Τουρκίας που υπέφεραν από την πείνα, την φτώχεια και την απώλεια των παιδιών τους στους άδικους αυτούς πολέμους. Δεν υπάρχει κανένα ζήτημα που οι λαοί δεν μπορούν να λύσουν μεταξύ τους. Ξέρουμε πολύ καλά ότι “τα έθνη που καταπιέζουν άλλα έθνη δεν μπορούν ποτέ να είναι ελεύθερα.”

Το Τουρκικό κράτος έγινε υπεργολάβος των ΗΠΑ στη Συρία και ξεκίνησε έναν πόλεμο απέναντί της, με την κατηγορηματική υποστήριξη της Ρωσίας. Πρόκειται για έναν πόλεμο δι’αντιπροσώπων. Έναν πόλεμο άδικο και αθέμιτο. Οι λαοί δεν έχουν κανένα συμφέρον σε αυτόν τον πόλεμο. Κάθε επαναστάτης/επαναστάτρια, προοδευτικός/προοδευτική, πατριώτης/πατριώτισσα και δημοκράτης/δημοκράτισσα πρέπει να λάβει δράση απέναντι στον Δικτάτορα Ερντογάν.

Ο Ερντογάν, δεν είναι μόνο επικίνδυνος για την Τουρκία και τις γειτονικές της χώρες, περισσότερο απ’όλα είναι επικίνδυνος για ολόκληρο τον κόσμο. Ρίσκαρε την ζωή και την μετακίνηση εκατομμυρίων ανθρώπων απλά για να προστατεύσει την ισχύ του. Κάθε βήμα που κάνουν προς τα πίσω τα Ευρωπαϊκά κράτη λόγω των εκβιασμών του στο προσφυγικό, του δίνει ακόμα περισσότερο θάρρος.

Μια εβδομάδα πριν τις εκλογές, η καγκελάριος Μέρκελ της Γερμανίας επισκέφθηκε την Τουρκία προσφέροντας την υποστήριξή της στον δικτάτορα, μη έχοντας την πολυτέλεια να αρνηθεί την είσοδο στην Ευρώπη στους πρόσφυγες του Συριακού πολέμου. Το Γερμανικό κράτος και οι υπόλοιπες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις όπλισαν τους δικτάτορες που έπνιξαν στο αίμα την περιοχή ενώ ταυτόχρονα υποστήριξαν την εισβολή στη Συρία. Η κόλαση της Μέσης Ανατολής είναι δικό τους έργο. Οι ιμπεριαλιστές, που ενθαρρύνουν και χρηματοδοτούν τους πολέμους στην Μέση Ανατολή προς όφελος των πετρελαϊκών εταιρειών και της οπλικής βιομηχανίας, χρησιμοποιούν με ανήθικο τρόπο τις προσφυγικές κρίσεις και στην εσωτερική τους πολιτική σκηνή για να φέρουν στην εξουσία ακροδεξιά-φασιστικά κόμματα. Κόμματα των οποίων το πρωταρχικό μέλημα είναι να επιτεθούν στα κατοχυρωμένα δικαιώματα των εργαζομένων στις χώρες τους. Το καθήκον που έχουν σήμερα οι εργαζόμενοι και τα καταπιεζόμενα έθνη είναι να πουν ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ. Οι ΗΠΑ, η Ρωσία και η Τουρκία πρέπει να αποχωρήσουν άνευ όρων από τη Συρία και το Κουρδιστάν.

Το ΝΑΤΟ και ο Ιμπεριαλισμός είναι οι υπεύθυνοι των προσφυγικών “κρίσεων”.

Την τελευταία εβδομάδα εκτυλίσσεται μπροστά μας μια ανθρώπινη τραγωδία, με χιλιάδες πρόσφυγες παγιδευμένους στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Είναι βαρβαρότητα να χρησιμοποιούνται ως υλικό εκβιασμού οι ζωές ανθρώπων που αναγκάστηκαν να αναζητήσουν καταφύγιο σε μια άλλη χώρα για την ασφάλειά τους. Τα Ευρωπαϊκά κράτη και η Τουρκία, χρησιμοποιούν βία απέναντι στους πρόσφυγες στα σύνορα, αδιαφορώντας για όλες τις συμφωνίες που έχουν υπογράψει. Κάθε είδος βίας που θέτει τις ζωές των προσφύγων σε κίνδυνο πρέπει να σταματήσει, ενώ ταυτόχρονα πρέπει να αναγνωριστούν τα δικαιώματα που έχουν οι πρόσφυγες από τις προβλεπόμενες διεθνείς συνθήκες. Ο καθένας και η καθεμία μας είναι εν δυνάμει πρόσφυγας/προσφύγισσα. Ο καθένας και η καθεμία θα βρίσκεται πάντα υπό το ενδεχόμενο κάποια στιγμή να χάσει τα πάντα, εκτός και αν  ο ιμπεριαλισμός μαζί με το λυσσαλέο κερδοσκοπικό του οικονομικό σύστημα καταστραφούν ολοσχερώς. Η πρόσφατη ιστορία είναι γεμάτη με παρόμοια παραδείγματα. Τα Βαλκάνια και η Ανατολία έχουν προσφυγική ιστορία. Όσο καταφθάνουν τα νέα για πνιγμένους και πυροβολημένους -από την ελληνική αστυνομία- πρόσφυγες γίνεται όλο και περισσότερο αναγκαίο να δημιουργήσουμε ένα ενωτικωτικό οργανωμένο δίκτυο αντίστασης και αλληλεγγύης πριν να είναι πολύ αργά. Ο αγώνας των εργαζομένων και των καταπιεζόμενων εθνών είναι που θα γκρεμίσει τα σύνορα και θα φέρει ειρήνη στους λαούς.

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ-ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ!

ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΒΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ!

 

ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑ/ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ

Turkısh: https://www.tkpml.com/yunanistan-eylem-birligi-platformu-turkiye-kurdistan-haksiz-savaslar-ve-isgale-karsi-mucadeleyi-yukseltelim/

Englısh: https://www.tkpml.com/greece-action-platform-turkey-kurdistan-lets-raise-the-struggle-against-unjust-wars-and-occupation/