Πλατφόρμα δράσης Τουρκία / Κουρδιστάν: Να ενδυναμώσουμε τον αντιφασιστικό αγώνα! Να σταματήσουμε τις φασιστικές επιθέσεις!

Να ενδυναμώσουμε τον αντιφασιστικό αγώνα! Να σταματήσουμε τις φασιστικές επιθέσεις!

Όσο εκτυλίσσεται μπροστά μας η κρίση του καπιταλισμού, η αστική τάξη προσπαθεί με κάθε τρόπο να εξοικονομήσει κεφάλαιο καταδικάζοντας τους/τις εργαζόμενους/εργαζόμενες στην εξαθλίωση, την ώρα που ενδυναμώνει τον ρατσισμό με αντιμεταναστευτικές πολιτικές και ρητορική. Ταυτόχρονα υποστηρίζει φασιστικές ρατσιστικές συμμορίες και ομάδες νεοναζί δημιουργώντας εύφορο έδαφος για την ανάπτυξή τους.

Η αστική πολιτική εξουσία της Γερμανίας, που αναπαράγει τον ρατσισμό υιοθετώντας το αφήγημα των “προσφυγικών ροών”, είναι υπεύθυνη για το ρατσιστικό φασιστικό μακελειό στην πόλη Χάναου της Γερμανίας, το απόγευμα της Τετάρτης 19 Φεβρουαρίου. Δύο καταστήματα στα οποία συχνάζουν νέοι/νέες μετανάστες/μετανάστριες δέχτηκαν ένοπλη επίθεση, με αποτέλεσμα τον θάνατο εννέα νεαρών μεταναστών και τον σοβαρό τραυματισμό άλλων πέντε.

Κατά τις δολοφονικές επιθέσεις, έχασε την ζωή του και ο γιός του συντρόφου Μεχμέτ Ουνουβάρ, μέλους της AGIF. Αυτού του είδους οι επιθέσεις, που δεν ήταν οι πρώτες κι ούτε θα είναι οι τελευταίες, μπορούν να αποτραπούν μόνο από έναν ισχυρό ενωτικό αντιφασιστικό αγώνα.

Την ώρα που η Μεσόγειος, το Αιγαίο και ο Έβρος θυμίζουν νεκροταφεία, άνθρωποι τραυματίζονται σοβαρά ή χάνουν τις ζωές τους στις ατέλειωτες προσφυγικές διαδρομές που αναγκάζονται να διασχίσουν. Σε αυτές τις συνθήκες, το Ελληνικό κράτος και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας επιτίθεται στους πρόσφυγες που αναγκάστηκαν να φύγουν από τις χώρες τους λόγω της φτώχειας και των καταστροφών, τους επαναπροωθεί στα σύνορα χρησιμοποιώντας παραστρατιωτικές συμμορίες και ενθαρρύνει ρατσιστικές φασιστικές ομάδες να κάνουν καινούργιες επιθέσεις. Τα αποτελέσματα τέτοιων τακτικών είναι που επέτρεψαν στον φασίστα δολοφόνο στη Γερμανία να δηλώσει με την πράξη του ότι όσοι ξένοι δεν έχουν απελαθεί θα πρέπει να εξοντωθούν.

Εμείς, ως οργανώσεις που αποτελούν την Πλατφόρμα Δράσης Τουρκία/Κουρδιστάν, πιστεύουμε ότι οι ρατσιστικές και φασιστικές επιθέσεις μπορούν να απαντηθούν μόνο μέσα από μια ισχυρή αντιφασιστική συμμαχία, καθώς και ότι οι αντιμεταναστευτικές πολιτικές μπορούν να αναχαιτηθούν μόνο μέσα από την κοινή μας πάλη.

Καλούμε κάθε αντιφασιστική οργάνωση και κάθε άτομο να αγωνιστούν και να απαντήσουν στις φασιστικές επιθέσεις.

Κάτω ο φασισμός!

Ο ενωτικός αγώνας απέναντι στις φασιστικές επιθέσεις θα νικήσει!

Πλατφόρμα δράσης Τουρκία / Κουρδιστάν

20.02.2020

Turkısh: https://www.tkpml.com/yunanistan-eylem-birligi-platformu-turkiye-kurdistan-antifasist-mucadeleyi-yukseltelim-saldirilari-durduralim/

Englısh: https://www.tkpml.com/action-union-platform-of-greece-turkey-kurdistan-lets-raise-the-anti-fascist-struggle-and-stop-the-fascist-attacks/